Медики назвали головну небезпеку зубних щіток

Медики назвали головну небезпеку зубних щіток

Щоденне використання звичайної зубної щітки може мати негативний вплив на організм. Вчені виявили, що після процедури очищення зубів на зубній щітці залишають молекулярні частинки триклозану, який входить у склад зубної пасти.


Як повідомляє “Народна Правда” з посиланням на “Новини N“, вчені з Массачусетського університету здійснили дослідження, яке підтвердило, що шкоду здоров’ю можуть принести неконтрольовані дози триклозану.

 

Після користування зубною щіткою канцероген зберігається на ворсинках близько двох тижнів. Фахівці переконані, що триклозан здатен руйнувати гормони, викликати стійкість організму до антибіотиків та сприяти утворенню супербактерій.


Як раніше писала “Народна Правда”, спеціалісти виявили, що в склад миючих засобів входить триклозан, який спричиняє руйнування клітин організму та може становити смертельну небезпеку.

 

Додамо, що останні наукові дослідження підтверджують: небезпечні канцерогени, такі як формальдегід, триклозан, нафталін, можуть стати причиною виникнення раку. Побутові товари з високою концентрацією цих небезпечних хімічних речовин продовжують наповнювати ринок, і ми несемо все це в будинок.

 
 
 

Стрічка новин