Майже 800 черкащан звернулись до травмпункту через отримані зимові травми

Майже 800 черкащан звернулись до травмпункту через отримані зимові травми

Через нерозчищені дороги та тротуари постраждали вже 783 людини. Така кількість зафіксована з 18 січня і по 5 лютого,пише Інфоміст з посиланням на завідувача міського травматологічного пункту лікарні №3 ШМД Віталія Григор’єва.

 

Усього з часу "великої негоди" 18 січня до травмпункту звернулося 1028 людей, переважна більшість з яких – з вуличними травмами. Найбільше серед травмованих зафіксували людей із переломами.

 

– У цей період ми працювали з подвійним, а то й із потрійним навантаженням. Адже наш персонал не розрахований на таку кількість людей. Середньостатистична кількість пацієнтів у рік – 25 людей за добу.

 

Для нас дуже важливо, щоб люди не скупчувалися у палатах. У сучасній травматології важливо робити відразу операцію. Тож у відділенні "залежаних" не було. Завжди були вільні місця. Допомога надавалася адекватно та контрольовано. Незадоволених людей, скажімо так, не було, – розповів Віталій Григор’єв.

 

Колектив травмпункту працює цілодобово з будь-якою кількістю пацієнтів – обслуговує, проводить операції.

 

– Коли лягаєш спати о пів на третю ночі, бо оперуєш, а прокидаєшся десь о 6 ранку – це важкувато і так кожного дня. У відділенні дівчата плачуть, розриваються, але виконують свою роботу. Ми стараємося стимулювати лікарів і персонал, знаходити сили, ресурси, – поділився завідувач.

 
 
 

Стрічка новин