Мінфін попереджає про шахраїв, які дзвонять від імені відомства

Мінфін попереджає про шахраїв, які дзвонять від імені відомства

Міністерство фінансів попереджає про шахраїв, які телефонують нібито від імені відомства, і повідомляють про «грошову компенсацію за минулу участь в АТ «МММ».

Про це йдеться на сайті Міністерства.

Шахраї телефонують з Києва під різними іменами та говорять, що за рішенням суду Мінфін зараз виплачує відповідну «компенсацію».

 

Після цього невідомі кажуть, куди приїхати, аби поновити квитанції про виплати, та який «податок» для цього необхідно сплатити.

«З огляду на вказане, повідомляємо, що, оскільки відповідно до статті 152 Цивільного кодексу України акціонерне товариство самостійно відповідає за своїми зобов'язаннями, а також враховуючи те, що держава не брала на себе зобов’язань щодо здійснення будь-яких виплат акціонерам АТ «МММ», інформація про здійснення зазначених виплат Мінфіном є неправдивою», —йдеться у повідомленні міністерства.

Водночас, у Мінфіні закликали у разі схожих дзвінків одразу повідомляти у поліцію.

АТ «МММ» — найбільша в історії Росії фінансова піраміда, заснована у 1989 році. За різними оцінками експертів, налічувала  від від 2 до 15 мільйонів вкладників. Після арешту власника організації за звинуваченням у несплаті податків усі активи організації заарештувала міліція. Загальна сума склала 4 мільярди рублів (690,6 тисяч доларів за курсом 1994 року). Згодом АТ «МММ» визнали банкротом.

 

Близько 10 мільйонів людей так і не змогли повернути свої кошти внаслідок фінансових оборудок організації. Офіційно слідство визнало потерпілими понад 10 тисяч вкладників.

 

 

Источник: hromadske.ua

 

 
 
 

Стрічка новин