За минулий рік вандали поцупили більше 50 люків “Водоканалу”

За минулий рік вандали поцупили більше 50 люків “Водоканалу”

За минулий рік у Черкасах поцупили більше 50 люків КП “Черкасиводоканал”.

 

Про це інформує прес-служба підприємства.

 

У КП наголошують, що докладають усіх зусиль, щоб зупинити цей процес.

 

“Працівники підприємства проводять планові обстеження оглядових колодязів на міських мережах і виконують їх поточний ремонт, негайно реагують на повідомлення свідомих містян про відсутність кришок на мережах міста”, – заявляють у “Черкасиводоканал”.

 

Протягом 2017 року на зелених зонах встановлено 79 залізобетонних та 533 кришок композитних люків, строк експлуатації яких не менше 15 років. Крім того підприємством встановлено 87 "антивандальних" люків, які маються спеціальну запірну арматуру та витримують навантаження до сорока тон. Вони значно знизили кількість крадіжок, але висока собівартість люків не дозволяє провести їх заміну на всій мережі.

 

У КП "Черкасиводоканал" звертаються до містян із закликом бути обачними і при виявленні відкритого оглядового колодязя повідомляти центральну диспетчерську службу підприємства (тел. 37-35-33) або оперативну службу міста (тел. 1505).

 

Нагадаємо, минулого року стався трагічний випадок на Чигиринській, коли 6-річний хлопчик впав у відкритий каналізаційний колодязь та загинув. У поліції за фактом смерті дитини відкрили кримінальне провадження.

 

Загалом у Черкасах офіційно значаться понад 35 тисяч люків та 2818 решіток. Скільки безгосподарських  – невідомо.

04.02.2018
Происшествия
 
 
 

Стрічка новин