Американці підтримають українське авіабудування

Американці підтримають українське авіабудування

Держконцерн «Укроборонпром», Харківське державне авіаційне виробниче підприємство і американська Oriole Capital Group домовилися про залучення 150 мільйонів доларів інвестицій, інформує 1NEWS з посиланням на ЕП.

 

Відповідно до домовленості, ХДАВП, що входить до складу Укроборонпрому, отримає замовлення на серійне виготовлення літаків.

 

Домовленості були досягнуті під час міжнародної виставки Dubai Airshow-2017, яка зараз проходить в Об’єднаних Арабських Еміратах.

 

В першу чергу мова йде про серійне виробництво на потужностях ХДАВП Ан-74 в різних модифікаціях.

 

У свою чергу Oriole Capital Group отримає право на інвестиції в виробництво, модернізацію і збут цих літаків.

 

Ключовим елементом цього партнерства є модернізація існуючого виробництва, повне залучення всіх 3 тис фахівців харківського підприємства, а також програма з модернізації літаків і авіоніки, яка допоможе підвищити унікальні експлуатаційні можливості літака Ан-74.

 

Крім того, ХДАВП буде отримувати замовлення на виготовлення запасних частин для літальних апаратів, проведення технічного обслуговування і навчання пілотів.

 

«Вперше на авіабудівне підприємство нашої країни заходить потужний інвестор міжнародного рівня, який планує вкладати кошти протягом багатьох років», — заявив гендиректор Укроборонпрому Роман Романов.

 
 
 

Стрічка новин