"Ваш син у поліції”: у Черкасах на гарячому затримали ймовірного телефонного афериста

“Ваш син у поліції, потрібні гроші”, - таке повідомлення за стандартною схемою шахрайства отримала черкащанка.

 

Про це повідомляють у прес-службі патрульної поліції Черкас.

 

Дзвінок із телефону пролунав близько другої години дня. Зокрема, зловмисник повідомив, що у сина виникли серйозні проблеми з поліцією, бо він збив людину. Проте питання можна вирішити за певну суму коштів. 

 

Жінка повірила у слова псевдополіцейського, який розповів про кримінальний проступок її сина та вже почала збирати гроші. Невідомий оцінив послугу в 7 тисяч гривень. Та все ж через паніку жінка здогадалася зателефонувати синові, аби перевірити інформацію. З`ясувалося, що з ним усе добре й зараз він на роботі. Тоді викликали патруль. 

 

Заявниця за вказівками поліцейських домовилась про місце зустрічі. У зазначений час поруч магазину в районі вулиці Пушкіна до жінки підійшов невідомий чоловік і запитав про гроші. Ймовірного афериста затримали одразу на гарячому. Патрульні поліцейські викликали слідчо-оперативну групу та доставили затриманого до Черкаського відділу поліції.

 

"Патрульна поліція Черкас закликає не реагувати на подібні дзвінки! У такій ситуації, коли до вас телефонують ймовірні шахраї, найважливіше – це мати здоровий глузд, покласти слухавку, одразу передзвонити родичу, а якщо він не відповідає, телефонуйте його друзям, або ж на спецлінію “102”!", - звертаються правоохоронці до черкащан.

 

 

 
 
 

Стрічка новин