У Черкасах починають напрацьовувати стратегію розвитку міста

У Черкасах починають напрацьовувати стратегію розвитку міста

Якими Черкаси можуть бути через десять років?

 

Відповідь на це спробують викласти під час розробки стратегії розвитку міста. Уже цієї суботи, 23 вересня, відбудеться перший Форум активних містян «Черкаси – погляд у майбутнє». Для участі в ньому запрошують усіх небайдужих до долі рідного міста жителів. Його проведуть у приміщенні обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації (вул. Б. Вишневецького, 17, колишній будинок «Політпросвіти»).

 

На важливості стратегії в житті будь-якого міста наголосив заступник міського голови Роман Буданцев.

 

– Стратегія розвитку міста – це документ, за яким мусить розвиватися будь-яке сучасне місто, – зауважив він. – Зараз ми робимо тільки перші кроки для її формування. Загалом же в ній мають бути об’єднанні мрії безпосередньо самих жителів Черкас та ідеї спеціалістів.

 

Робота над таким планом розвитку в Черкасах відбувається під керівництвом міського голови Анатолія Бондаренка та стала можливою завдяки співпраці із всеукраїнським об’єднанням «Громадянська Платформа Нова Країна».

 

За словами піар-менеджера цієї організації Дмитра Лубкіна, під час першої зустрічі з містянами працюватимуть у режимі «мозкового штурму». Це дозволить зібрати якомога більше ідей від жителів. Далі з ними продовжать працювати експерти. Нині, каже, Черкаси одне з небагатьох міст без стратегії.

 

– Насамперед, ми хочемо знати, яким самі люди бачать рідне місто, що вони хотіли б у ньому змінити, що треба зробити для того, аби через десять років Черкаси стали містом мрії, – сказав Дмитро Лубкін.

 

– Саме ця інформація стане підґрунтям для формування безпосередньо стратегії й далі ми перейдемо до напрацювання конкретних проектів, які треба втілити тут. Загалом нам цікаво почути думку якомога більшої кількості людей.

 

На першому Форумі активних містян організатори очікують побачити близько 300 жителів, утім, зареєструвалися поки – 40.

 

– Якщо кожен із нас зараз запитає себе: яким ми бачимо Черкаси в 2030 році, у нас в голові буде хаос і ніякої чіткої відповіді. Створення стратегії для міста – це як для людей ціль у житті, – порівняв депутат міської ради Костянтин Чернецький. – Це не прийнятно. Водночас, наявність стратегії – це ще й можливість контролю громадою міста депутатів на предмет того, чи його рішення відповідають стратегії.

 

Водночас, він висловив думку, що для роботи над цим документом, аби він був справді якісним, потрібен хоча б рік.

 

До напрацювання плану розвитку Черкас долучилася й команда інноваційної освітньої програми «Школа мерів». Як розповів її учасник,екс-депутат Андрій Більда, стратегія розвитку – це своєрідний діалог між владою і громадою міста. А ще, каже, це можливість залучити для розвитку інфраструктури кошти європейських донорів.

 

Для участі у першому Форумі активних містян «Черкаси – погляд у майбутнє» всім охочим слід зареєструватися за посиланням http://bit.ly/StratCherkasy або за телефонами: 33-49-87, 33-19-80 з 9.00 до 18.00.

 

Перша стратегічна сесія, нагадуємо, відбудеться 23 вересня об 11.00 (із 10.00 – реєстрація учасників) за адресою вул. Б. Вишневецького, 17 (будинок «Політпросвіти»).

 

За повідомленням прес-служби Черкаської міської ради.

 
 
 

Стрічка новин