Випромінювання станцій мобільного зв’язку є безпечним – обласна СЕС

Випромінювання станцій мобільного зв’язку є безпечним – обласна СЕС
Фахівцями Державної установи “Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України” впродовж I-го кварталу 2017 року здійснювався моніторинг впливу фізичних факторів на населення (шум, вібрація, параметри мікроклімату, освітленість, електромагнітне та іонізуюче випромінювання тощо).
 
За три місяці 2017 року в області проведено 1965 досліджень фізичних факторів, зокрема: 301– шуму, 33 – вібрації, 41 – освітленості та 622 параметрів мікроклімату на об’єктах промислового, сільськогосподарського, комунального та іншого призначення, а також в зоні впливу об’єктів на умови проживання населення.
 

За результатами моніторингу встановлено перевищення гранично-допустимих рівнів шуму (22,2%), вібрації (63%), освітленості (0,1%) та (15,5%) перевищень параметрів мікроклімату.

 

Поза цим, проведено 84 виміри рівнів електромагнітного випромінювання від базових станцій мобільного зв’язку та підприємств, які використовують обладнання, що генерує електромагнітне випромінювання, та 524 виміри потужності поглиненої дози на об’єктах будівництва.

 

Перевищень гранично-допустимих рівнів електромагнітного випромінювання та потужності поглиненої дози не встановлено.

 

Відповідно до Плану моніторингових досліджень на 2017 рік, затвердженого Міністерством охорони здоров’я  України та погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією, дослідження будуть проводитись і в подальшому.

 
 
 

Стрічка новин