Україна ускладнить проведення концертів російських артистів

Україна ускладнить проведення концертів російських артистів

У Верховну раду внесений законопроект, який посилює порядок організації виступів російських артистів на території України.

 

У пояснювальній записці до документа йдеться, що законопроект встановлює особливі вимоги до організації гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни країни-агресора.

 

Зокрема промоутери повинні не пізніше ніж за 30 днів до дня проведення концерту подати відповідний запит до Служби безпеки України. Відомство має розглянути запит протягом 10 днів та надати організатору відповідь про наявність чи відсутність законних підстав для виступу артиста d Україні.

Тільки після цього організатор може укласти договір із самим артистом.

 

При цьому зазначається, що відповідь СБУ і договір з артистом не виключають того, що законні підстави для заборони участі громадянина РФ в гастрольному заході можуть виникнути пізніше.

 

Документ забороняє проведення гастрольних заходів, які популяризують або пропагують Росію, її органи влади, представників влади, їх дії, а також заходи, що пропагують комуністичний режим.

 

Законопроект також передбачає адміністративно-господарську відповідальність організатора концертів за недотримання вимог: штраф від 160 до 320 тис. гривень (4,2-8,3 тис. доларів).

 

artnews.in.ua

 
 
 

Стрічка новин