Найбільші мобільні оператори України (Vodafone, Київстар і Lifecell) почали блокувати російські Інтернет-сервіси та соціальні мережі. Про це йдеться у спільній заяві операторів, передає прес-служба Vodafone.

 

"Телеком-оператори "Київстар", "Lifecell" і "Vodafone Україна" повідомляють про те, що відтепер набув чинності указ Президента України №133/2017 від 15 травня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Згідно з цим указом, оператори повинні припинити надання послуг з доступу до низки веб-ресурсів, зокрема  соціальних мереж "ВКонтакте", "Однокласники", всіх сервісів Yandex і Мail.ru та ін.", – вказується у заяві.

 

Як наголосили представники мобільних операторів, на вимогу цього Указу, телеком-оператори починають технічні заходи для обмеження надання послуг до певних веб-ресурсів відповідно до технічних можливостей. 

 

Зауважимо, що Vodafone Україна вже заблокувала доступ до соціальної мережі "ВКонтакте".

 

"Робимо все дуже швидко і оперативно. ВКонтакте, наприклад, вже заблоковано", – повідомили у прес-службі компанії, передає видання "НВ".

 

Так, при спробі зайти на сайт "vk.com" за допомогою мобільного Інтернету від Vodafone, сторінка соцмережі "ВКонтакте" не відображається і з'являється повідомлення "немає зв'язку із сайтом". 

 

Нагадаємо, відповідно до указу Президента, в Україні мають заблокувати "Яндекс", "Вконтакте", "Одноклассники", 1С, "Мейл.ру", "Касперський". Згодом у РНБО розповіли, кому доручено заблокувати відповідні Інтернет-ресурси.