Чи відчули українці підвищення якості життя після збільшення "мінімалки" - дослідження

Чи відчули українці підвищення якості життя після збільшення

За даними опитування, лише кожен п'ятий українець зазначив, що його зарплата в новому 2017 року змінилася, і причиною цього стало підвищення мінімалки. Разом з тим 75% українців не відчули на собі підвищення якості життя.

 

Про це заявила представник компанії HeadHnter Україна Руслана Березовська.

 

«Жваво обговорюється в українському суспільстві підвищення мінімальної заробітної плати до рівня 3 200. Політики переконують українців у краще майбутнє, але в той же час 69% опитаних стверджують, що цей крок суттєво не підвищить рівень життя громадян, а тільки стане причиною  інфляції в країні.

 

Існує чимало думок експертів, політологів та громадських діячів про позитивні і негативні наслідки впровадження закону про підвищення мінімальної зарплати. За даними опитування, лише кожен п'ятий українець зазначив, що його зарплата в новому 2017 року змінилася, і причиною цього стало підвищення "мінімалки". Разом з тим 75% українців не відчули на собі підвищення якості життя», - зазначила Руслана Березовская.

 

За словами експерта, згідно з результатами опитування, підвищення мінімальної заробітної плати (3200 грн) суттєво не вплинуло на зарплатну політику більшості компаній. Про зміни у виплатах заявили тільки 20% українців.

 

«І навіть в цьому випадку про підвищення винагороди повідомили 51% респондентів, в той же час 25% опитаних констатували зменшення розміру виплат в результаті перерозподілу зарплат між усіма співробітниками компанії. Тих, кому підвищили тільки офіційну зарплату, а надбавку виплачують в конверті, - 19%», - поінформувала рекрутер.

 

За матеріалами: ГолосUA

1010
15.04.2017
Экономика
 
 
 

Стрічка новин