У Черкасах запрацював 3-G інтернет

У Черкасах запрацював 3-G інтернет

Зокрема, відсьогодні зранку перевагами 3-G зв’язку вже можуть користуватися абоненти мобільного оператора Lifecell. Про це інформує «Вичерпно».

 

Нагадаємо, донедавна Черкаси й Житомир були єдиними обласним центрами в Україні, в яких не працював високошвидкісний інтернет 3G. Тоді всі мобільні оператори переконували, що затримка із запуском 3G пов’язана лише з Міноборони.

 

У «Lifecell» говорили, що сподіваються «отримати дозвіл на запуск зв’язку третього покоління 3G у Черкасах у першому кварталі 2017 року». Тобто до кінця березня. Що і зробили.

 

Щоправда, до слова, деякі користувачі заявляють, що зранку значок 3-G в них уже на деякий час зникав… Однак в цілому черкащани дуже раді такій новині, про що й пишуть в соцмережах.

 

Vodafone теж підготував мережу до запуску 3G у Черкасах. У найближчі дні в Черкасах з'явиться покриття 3G від Vodafone, що дасть можливість абонентам Vodafone та «МТС Україна» користуватися швидкісним мобільним інтернетом.

 

В рамках підготовки до запуску 3G мережі всім своїм існуючим абонентам передплачених тарифів в Черкасах Vodafone уже надав 12 гігабайт швидкісного інтернету без доплат і підключень. Гігабайти без щоденних обмежень швидкості і додаткових платежів доступні автоматично незалежно від тарифного плану протягом чотирьох місяців – з березня по червень – по 3 гігабайти на місяць.

 

Оператор завершив модернізацію власної мережі, встановивши у місті устаткування з підтримкою 3G від провідних зарубіжних виробників. В оновленій мережі абонентам буде доступний швидкісний мобільний інтернет. У новій мережі клієнти Vodafone в Черкасах зможуть користуватися поліпшеною якістю передачі даних та голосу. Vodafone Україна обслуговує у 3G не тільки інтернет-трафік, але й дзвінки, оскільки використовує для надання 3G послуг всі три несучі частоти.

16.03.2017
Технологии
 
 
 

Стрічка новин