Сбєрбанк увів нові обмеження на операції в Україні

Сбєрбанк увів нові обмеження на операції в Україні

Причиною обмежень назвали запобігання порушенням через "протиправні дії третіх осіб".


З 16 березня російський Сбербанк встановив нові тимчасові обмеження щодо банківських операцій і послуг для фізичних осіб в Україні. Про це йдеться в повідомленні на сайті банку.

 

Причиною обмежень у банку називають "необхідність гарантування стабільної роботи, запобігання порушень операційної діяльності внаслідок протиправних дій третіх осіб".

 

Нові обмеження вводяться на видачу готівкових коштів у національній та/або іноземній валюті, а також банківських металів, з поточних рахунків фізичних осіб через каси банку в розмірі 30 тис. гривень (або еквівалент у валюті) на добу на одного клієнта.

 

Вводиться заборона на будь-які безготівкові операції у розмірі 30 тис. грн (або еквівалент у валюті) на добу.

 

Один клієнт має право на добу по одному картковому рахунку провести будь-які безготівкові операції (в тому числі переклади з карт банку, розрахунки картками банку в торговельно-сервісних мережах, розрахунки картками в мережі Інтернет та ін.) в розмірі 30 тис. гривень або $1100 або 1000 євро.

Також за операціями зняття готівки з карткових рахунків встановлюється обмеження в розмірі 20 тис. гривень або $750 доларів, або 700 євро (в залежності від валюти рахунку) на добу по одному картковому рахунку клієнта.

 

Як повідомлялося, Сбєрбанк»із 14 березня увів тимчасове обмеження на зняття готівки у розмірі 20 тис. гривень/добу і $800 (або євро) на добу.

 

Нашадаємо, НБУ має намір ініціювати санкції проти дочірнього банку Сбєрбанку Росії в Україні за обслуговування громадян із "паспортами" так званих "ДНР" та "ЛНР". Відповідну заяву в НБУ зробили після того, як міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що вимагає вжити санкції щодо Сбєрбанку через обслуговування клієнтів, які надають "паспорти "ДНР/ЛНР". Тим часом, дочірня організація російського Сбєрбанку в Україні спростувала можливість обслуговування за "паспортами" "ДНР/ЛНР".

 

15 березня в Адміністрації Президента відбулось екстрене засідання РНБО, де, в тому числі, розглядалося питання можливості санкцій проти російських банків. РНБО доручила Національному банку, Службі безпеки проаналізувати діяльність банківських установ України, у капіталі яких є частка державних банків РФ, та протягом доби внести відповідні пропозиції, зокрема, щодо запровадження проти них санкцій.

 

Останнім часом у низці українських міст відбуваються акції протесту проти діяльності російських банків, зокрема, активісти заливають їхні фасади червоною фарбою і замуровують бетонними блоками.

 

Тиждень.ua

1080
16.03.2017
Финансы
 
 
 

Стрічка новин