Черкаські волонтери мають завершити проект “Маргарита” (відео)

Черкаські волонтери мають завершити проект “Маргарита” (відео)

Часу обмаль. За місяць черкаські волонтери мають завершити проект "Маргарита". Протягом двох років помічники української армії збирають кошти на придбання безпілотного комплексу, вартістю вісім тисяч доларів. Нині не вистачає всього дві, аби передати в зону АТО розвідувальний пристрій, якого так чекають на передовій.

 

Про це розповідають у сюжеті “Росі”.

 

Невеличкий літальний пристрій, який фіксує позиції розташування ворога, є досконалим розвідником. Майже невидимий та безшумний він може попередити про ймовірний наступ, а тому врятувати життя українських військових. Віддати його необхідно якнайшвидше. Нині "Маргарита" вже готова на 75%, розповідає голова «нашого батальйону» В’ячеслав Скічко. Збирають безпілотник українські фахівці поетапно – як тільки з’являються кошти на комплектуючі. Не вистачає грошей ще й на придбання основ для маскувальних сіток.

 

Нині на рахунку організації тільки півтори тисячі гривень, тоді як на місяць потрібно придбати сітки на 10 тисяч. Подібної критичної ситуації не було вже давно, скаржаться волонтери.

 

В головному офісі громадської організації "Наш батальйон" жінки-волонтерки щодня плетуть маскувальні сітки. Щомісяця звідси відправляють на фронт більше шести десятків виробів.

 

Окрім важкої фінансової ситуації, заважають працювати волонтерам ще й нелегкі умови праці. Вдень добровольці працюють поблизу вікон, надвечір вмикають лампочки від акумулятора. Адже світла в цьому приміщенні немає вже майже рік. Хоча існують певні домовленості між організацією та орендарем, власником приміщення є міська влада.


 
 
 

Стрічка новин