На Facebook чекають глобальні зміни

На Facebook чекають глобальні зміни

Творець соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг має намір створити на базі ресурсу глобальне співтовариство. Про це повідомляє INVADERS з посиланням на realist.online.

 

Цукерберг хоче перейти від формату соцмережі для друзів і сім’ї до створення глобальної соціальної інфраструктури.

 

“У такі часи, як зараз, найважливіше, що ми в Facebook можемо зробити – це створити соціальну інфраструктуру, щоб дати людям можливість вибудувати глобальне співтовариство, яке працює для всіх нас” – заявив Цукерберг.

 

Він виділив п’ять основних напрямків: розвиток взаємної підтримки, забезпечення безпеки, інформованості, громадської активності та залучення представників різних культур і поглядів.

 

Цукерберга турбує засилля “фейкових” новин в соцмережі. Він вважає, що сенсаційні і прості повідомлення поширюються швидше за інші. «У гіршому випадку, відбувається спрощення важливих тем і їх гіперболізація до крайнощів» – поскаржився він.

 

Щоб обмежити поширення кричущих заголовків Facebook введе новий алгоритм обліку, який вивчатиме чи читав користувач статтю перед тим, як її поширити. Це вплине на покази таких матеріалів в стрічці новин користувачів. Крім того, Цукерберг зазначив, що Facebook розробив штучний інтелект, який повинен розпізнавати заборонений контент. Ця технологія почне частково застосовуватися вже в 2017 році.

 

У соціальній мережі Facebook зареєстровано близько 1,9 млрд активних користувачів. Раніше повідомлялося, що соцмережа має намір розширити сервіс “Перевірка безпеки”, який автоматично активується в разі кризових ситуацій і допоможе людям координувати дії.

1161
18.02.2017
Технологии
 
 
 

Стрічка новин