28 дітей знайшли нові родини в Черкасах

28 дітей знайшли нові родини в Черкасах

Працівники  служби у справах дітей Черкаської міської ради цього року виявили 43 дитини, які потребували батьківської опіки.  З них 28  діткам вже знайшли новий дім у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу або передали на  усиновлення до гарних сімей, котрі виявили бажання усиновити дитину. Про це повідомляє Наталя Загребельна,  керівник відділу опіки, піклування та усиновлення дітей служби у справах дітей Черкаської міської ради.

 

Зараз у Черкасах існує 9 прийомних сімей та 7 дитячих будинків сімейного типу. У кожному з таких будинків перебуває не більше десяти дітей. Решта сиріт знаходяться у державних закладах опіки та піклування або усиновлені.

 
Якщо сім’ї виявляють бажання усиновити дитину, то працівники центру проводять з ними консультацію, де дізнаються усе про стан родини. Обов’язково перевіряють, чи перебувають люди у законному шлюбі, чи проживають у власному житлі, або є користувачами житла. Також збирають повну інформацію про стан здоров’я  обох майбутніх батьків та про рівень їх матеріальної забезпеченості. Про усиновлення не може бути мови, якщо батьки мають або мали проблеми з законом. У ході консультації працівники мають виявити мотив сім’ї, котра вирішила усиновити дитину. Далі батькам надається повна інформація про дитину та знайомлять з нею.

 

Після усиновлення дітей, за ними також здійснюється нагляд. Збирається інформація з дитячих садків, шкіл та лікарень. Працівники перевіряють, чи проходить дитина регулярні медогляди та слідкують за станом її фізичного і морального здоров’я. “Ми слідкуємо за тим, щоб опікун надавав можливість дитині розвиватися духовно. Тому збираємо інформацію про те, як навчається дитина, та які гуртки вона відвідує”, – зазначає Наталя Загребельна.

16.02.2017
Общество
 
 
 

Стрічка новин