У черкаському виші презентували програму подвійних дипломів

У черкаському виші презентували програму подвійних дипломів

Представник Українського Державного центру міжнародної освіти Міністерства освіти і науки України Айдин Новрузов презентував у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького програму “подвійний диплом”.

 

Нині питання залучення іноземних студентів на навчання до українських вишів є особливо актуальним. Міністерство освіти і науки готує спеціальний каталог навчальних закладів, які здійснюють підготовку іноземних студентів. Черкаський національний активно розвиває цей напрям і бачить у ньому перспективу. Крім того, постійно розширюється коло міжнародних освітніх партнерів університету. На сьогодні угоди укладено з сотнею вищих навчальних закладів. Результат 2016 року — 10 міжнародних угод та 23 угоди з провідними навчальними закладами України, інформують у ЧНУ.

 

“Сучасну вищу і фундаментальну наукову освіту важко уявити без міжнародного співробітництва — навчання, стажувань в закордонний університетах, спільних освітніх програм, розроблених університетами різних країн, — переконаний Айдин Наврузов. — Із часу прийняття Болонської декларації в 1999 році багато зроблено для перетворення європейської системи вищої освіти і вишів країн-учасниць Болонського процесу в ефективне міжнародне співтовариство університетів”.

 

Принципові підходи до формування партнерства при створенні програми подвійного диплома, моделі програм обговорили з представником Державного центру міжнародної освіти директори інститутів, декани факультетів Черкаського національного. Координуватиме цю діяльність в університеті робоча група, яка займатиметься узгодженням навчальних програм вишів-партнерів, а також пошуком нових партнерів для співпраці.

 

ЧНУ ім. Б. Хмельницького вже має досвід роботи за програмою “подвійний диплом”. Її запроваджено в рамках співпраці з польськими колегами з Вищої лінгвістичної школи міста Ченстохова. Нещодавно група викладачів ЧНУ імені Богдана Хмельницького пройшла там міжнародне наукове стажування. Наступне стажування проводитиметься на базі Черкаського національного.

 
 
 

Стрічка новин