Мінкульт хоче створити Раду із захисту суспільної моралі

Мінкульт хоче створити Раду із захисту суспільної моралі
В Міністерстві культури відбулася нарада за участі керівників національних творчих спілок, а також  представників  Міністерства фінансів України та Держкомітету телебачення і радіомовлення України. Під час наради розглядалися питання практичного застосування положень Закону України «Про захист суспільної моралі» в частині забезпечення громадського контролю за додержанням  вимог законодавства у сфері  захисту  суспільної  моралі творчими спілками. Про це повідомляєтья на сайті Мінкульту.
 
«Міністерство культури розглядає необхідність розробити порядок фінансування діяльності творчих спілок, на які покладено здійснення цього контролю, адже вимагаючи здійснення цієї функції ми маємо і забезпечувати її здійснення. Проте, нажаль, з державного бюджету ми можемо фінансувати лише національні спілки, а цей  контроль покладений на всі спілки і питання потребує вирішення. Необхідно також з’ясувати, чи готові спілки виконувати функцію контролю за суспільною мораллю та які їм потрібні механізми для здійснення цієї функції», - повідомила присутнім Перший заступник Міністра культури Світлана Фоменко.
 
Після обговорення піднятих питань, учасниками наради було прийнято рішення звернутися до Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності та Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики за роз’ясненнями положень Закону України «Про захист суспільної моралі» в частині забезпечення громадського контролю за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі творчими спілками, що діють у сфері культури та мистецтва, журналістики.
 
Відповідно до прийнятого рішення, Міністерство культури України також має розробити та затвердити персональний склад Експертної ради з питань захисту суспільної моралі з метою розробки критеріїв віднесення продукції до такої, що має порнографічний  характер.
 
Нагадаємо, раніше в Україні існувала Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі. Вона була створена Постановою Кабінету міністрів України від 17 листопада 2004 року, а 5 березня 2015 року її було ліквідовано.
 
 
 
 
 

Стрічка новин