Європейські баскетбольні змагання на домашньому паркеті впевнено виграли черкаські хлопці

Європейські баскетбольні змагання на домашньому паркеті впевнено виграли черкаські хлопці

Домівкою європейського баскетболу стали Черкаси на три дні. У палаці спорту «Будівельник» з 25 по 27 листопада проходив перший тур Європейської юнацької євроліги серед юнаків 1996 р.н. На найповажніший турнір континенту приїхало вісім команд з Польщі, Латвії, Росії та України.Черкаси представили чемпіони України, вихованці баскетбольної школи «Черкаських Мавп» «Країна Баскетболія».

Господарі майданчику впевнено перемогли у п’яти проведених поєдинках. Спочатку «Країна Баскетболія» негостинно вчинила із земляками з Южного «СДЮСШОР-2-Хімік» – 74:55, а ще цього ж дня розправилася із латвійським «Кайзермесом» – 60:82 . Наступного ігрового дня «Черкаські Мавпи-96» здолали підмосковський «Хімки» – 53:39 і польський «Вроцлав» – 66:38. Не схибили хлопці й у день закриття, тріумфувавши над польською «Померанією-96» – 63:59.

Відтак «Черкаські Мавпи-96», ставши переможцем у всіх п’яти матчах турніру, у результаті оформили першу сходину туру. Таку ж кількість перемог здобуло і московське «ЦСКА», однак гірша кількість різниці м’ячів дозволила москвичам стати лише другими. Третє місце – за московською баскетбольною школою «Трінта».

До командного лідерства додався ще й особистий результат: найрезультативнішим гравцем туру визнали Олександра Кобеця («Черкаські Мавпи-96»), який набрав 106 очок. МVP туру став Олександр Гаврилов з «ЦСКА».

– Я шкодую, що мені не вдалося побачити всі матчі цього турніру. Хлопці показували дуже змістовний баскетбол, від якого дійсно отримуєш задоволення. Мені приємно констатувати той факт, що зараз ми йдемо наміченою дорогою. Дивлячись на рівень гри, який демонструють хлопці, думаю, що десь через три роки декого з них ми побачимо в основній команді «Черкаських Мавп». – відзначив міський голова Черкас, почесний президент БК «Черкаські Мавпи» Сергій Одарич.

Кращі гравці турніру отримали подарунки від торговельної марки «Венето» та магазину «Ямайка».

– Також ми вдячні за організацію справжнього свята юнацького баскетболу нашим партнерам та меценатам: міському голові Сергію Одаричу, депутатам міської ради Андрію Більді, Денису Жмаєву, Нареку Казаряну, ТМ «Волошкове Поле», ТМ «БЛЕК», ПП «Пекельний», Готелю «РОСАВА». – зазначив організатор змагань, президент ГО «Країна Баскетболія» Олександр Нагорний. – Особлива подяка директору департаменту освіти та гуманітарної політики черкаської міської ради Ірині Топчій та директору ПС «Будівельник» Світлані Бондар.

Наступний тур євроліги клуби проведуть у січні в Ризі.

Джерело:   http://ogp.ck.ua
1638
08.04.2014
 
 
 

Стрічка новин