До комунальної власності Черкас передадуть гуртожитки вартістю 40 млн грн, які міськрада не хотіла брати

До комунальної власності Черкас передадуть гуртожитки вартістю 40 млн грн, які міськрада не хотіла брати

За результатами розгляду адміністративних позовів прокуратури щодо зобов’язання Черкаської міської ради прийняти до комунальної власності міста Черкаси гуртожитки, що належать підприємству-банкруту, 17.11.2016 Черкаським окружним адміністративним судом прийнято рішення про їх задоволення.

 

Черкаську міську раду зобов’язано прийняти гуртожитки державної житлово-побутової фірми «Обрій-1» до комунальної власності, чим відновлено законні права їх мешканців на приватизацію та інтереси держави, як власника цих об’єктів, в частині забезпечення їх ефективного використання, утримання та збереження житлового фонду.

 

Нагадаємо, згідно з вимогами чинного законодавства України, у разі банкрутства державного підприємства, об’єкти належного йому державного житлового фонду, в тому числі гуртожитки, передаються в установленому порядку до комунальної власності відповідної територіальної громади.

 

У ході розгляду господарської справи про банкрутство державної житлово-побутової фірми «Обрій-1» встановлено факт тривалого неприйняття Черкаською міською радою до комунальної власності міста Черкаси 6 гуртожитків загальною вартістю близько 40 млн. грн., що стало підставою для звернення прокуратури до суду з відповідними позовними заявами зобов’язального характеру.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

Анна Романенко

 
 
 

Стрічка новин