Фахівці пояснили, як безробітним отримати субсидію на оплату ЖКП

Фахівці пояснили, як безробітним отримати субсидію на оплату ЖКП

Громадяни, які офіційно не отримують дохід, можуть оформити субсидію на оплату комунальних послуг.

 

Портал Domik.ua з’ясував, який розмір доходу враховується при нарахуванні субсидії безробітним.

 

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №848 від 21.10.1995 року, оформити компенсацію можуть і громадяни, які не отримують доходу.

 

За словами директора департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталія Музиченка, споживачам, які не отримують доходу і не перебувають на обліку в центрі зайнятості, при нарахуванні субсидії враховується дохід у розмірі двох прожиткових мінімумів (2900 грн).

 

«Громадянам, які перебувають на обліку в центрі зайнятості і отримують допомогу по безробіттю і студентам денної форми навчання, враховують фактичний розмір доходу. А громадянам, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, але не отримують допомогу по безробіттю, враховують один прожитковий мінімум (1450 грн)», – повідомив чиновник.

 

При цьому сім’ї, яка опинилася у складних життєвих обставинах, при розрахунку субсидії можуть включати середньомісячний сукупний дохід на рівні одного прожиткового мінімуму. Таке рішення може прийняти комісія, створена при районних та міських радах.

 

 
 
 

Стрічка новин