ЧДТУ розпочинає новий волонтерський проект

ЧДТУ розпочинає новий волонтерський проект

На базі Освітньо-тренувального центру тут надаватимуть благодійне репетиторство школярам та студентам міста.  

 

– Традиційно, викладачі і студенти ЧДТУ постійно або беруть участь   у волонтерських проектах, або  самі їх ініціюють – це допомога дитячим будинкам та  дітям  без батьківського піклування,  підтримка наших військових у зоні АТО, безліч проектів із охорони довкілля. А  тепер  наш волонтерський рух виходить на новий щабель розвитку – це підтримка дітей у отриманні ними якісної освіти і більших шансів у майбутньому, – констатує в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор.

 

– Не секрет, що в країні йде процес розшарування суспільства – і проблема «соціального ліфту» все більше загострюється. У сучасному високотехнологічному світі гарна вища освіта є основним чинником суспільного успіху. Але наскільки батьки сьогодні мають змогу платити за послуги якісного репетитора? Чи кожен студент отримав у школі настільки ґрунтовні базові знання, щоб легко опановувати складні спеціальні дисципліни, особливо технічні? Очевидно,  що ні, – переконана  декан факультету інформаційних технологій та систем ЧДТУ Ірина Трегубенко. – Саме тому на базі  Освітньо-тренувального центру, створеного при ФІТІС, ми відкриваємо можливість для студентів та школярів міста отримати безкоштовну допомогу репетитора. Наш волонтерський проект об’єднав до 30 ІТ-спеціалістів: фахівців з виробництва, викладачів, студентів старших курсів та аспірантів. У вільний від роботи час, вони допомагатимуть  школярам та студентам надолужити у навчанні, отримати ті знання, у яких вони мають потребу. Проте, школярі  зможуть не лише «підтягнути» свої знання з інформатики, але й навчитись створювати інтернет-сайти та мобільні додатки.

 

На базі нашого Освітньо-тренувального центру постійно з’являються нові безкоштовні курси і для студентів, і для школярів міста, інформацію про які можна отримати або на інтернет-сторінці нашого центру https://chdtu.edu.ua/fitis/otc, або ж на деканаті ФІТІС (аудиторія 501-1), чи по телефону (0472) 71-00-86. Уже найближчим часом – 12 жовтня, об 11.20, у кінозалі (перший (головний) корпус) – відбудеться відкриття  на базі нашого центру другого сезону проекту «Codaline».

 

Оксана Савіцька

 

 

11.10.2016
Образование
 
 
 

Стрічка новин