Топ-10 всеукраїнських рекордів Черкащини

Топ-10 всеукраїнських рекордів Черкащини

Gazeta.ua склала рейтинг найбільших рекордів, які встановили на Черкащині за останні роки.

 

1. Сплели найбільший вінок із квітів


Вінок зробили жителі міста Золотоноша із живих квітів до Дня Незалежності у 2013 році. Над ним працювали три дні 12 майстрів. Вінок діаметром 2,5 м поклали біля пам’ятника Тарасу Шевченку у центрі міста.

 

2. Найбільший герб України та жовто-синьому тлі


Графіті герба створили студенти ЧНУ ім. Б. Хмельницького у 2014-му. Спеціальною апаратурою малювали на стіні будинку черкаського торгівельного центру. Малюнок заввишки 18 м назвали “Єдина країна”. Презентували на День Незалежності. Графіті увійшло у Книгу рекордів України.

 

3. 4 тис людей одночасно присідали


У травні позаторік у центрі Черкас люди одночасно присідали 25 разів. Це були спортсмени із Черкаської, а також представники Донецької та Івано-Франківської області. Учасники були одягнені у сині та жовті футболки. Насамкінець утворили серце, що пульсує.

 

4. Велосипедисти утворили найбільший рухомий прапор


Понад 500 черкаських велосипедистів проїхали центральним бульв. Шевченка від пл. Богдана Хмельницького до Соборної. У всіх на плечах були зав’язані сині або жовті плащі. Утворили синьо-жовтий стяг. Зафіксували рекорд у серпні 2015 року.

 

5. Більше 3 тисяч черкащан встановили рекорд із масового відтискання


Зареєстрували всеукраїнський рекорд у квітні 2015 року. Віджималися учасники 25 разів за кожну область України та Крим. Черкащани увійшли у Національний реєстр рекордів України.

 

6. У Смілі зліпили 6 тисяч вареників “Смерть ворогам”


Кухарі зі Сміли три дні ліпили вареники до Масляної 2016 року. Страву назвали “Смерть ворогам”. Вареники продавали, щоб зібрати гроші на лікування бійців АТО. Цим встановили національний рекорд із найбільшої кількості дегустаторів − 1025 людей.

 

7. Рекорд із наймасовішого виконання колядки


Відбувся у січні цього року в одному з торговельно-розважальних центрів Черкас. Одночасно на Святвечір колядку “Добрий вечір тобі, пане господарю” заспівали 682 жителі міста. Стояли на трьох поверхах будівлі. Досягнення зареєстрували у Книзі рекордів України.

 

8. 800 людей качали прес


У червні 2016 року у центрі Черкас встановили рекорд, який потрапив до Національного реєстру. Більшість учасників − молодь зі спортивних шкіл. Після короткої розминки вони 25 разів виконали вправу.

 

9. Байкери створили найдовшу мотоколону
Це сталося під час Міжнародного мотофестивалю “Дорога на Січ” у серпні 2016 року. Колона із 715 моторів мала довжину − 1 652 м. Відстань між байками була не більше 10 см. Досягнення зафіксували у Книзі рекордів України.

 

10. Всеукраїнський рекорд із підняття 32-кілограмової гирі


Спортсмен Микола Ткачук з Києва за 10 хв відтиснув гирю 172 рази під час Всеукраїнського свята з нагоди 145-річчя з дня народження борця Івана Піддубного у серпні 2016 року. Відбувалося у селі Красенівка Чорнобаївського району Черкаської області. Це фіксують у Національний реєстр рекордів України.

25.08.2016
Интересности
 
 
 

Стрічка новин