Міська влада запрошує зустріти річницю Незалежності України біля унікальної черкаської споруди

Міська влада запрошує зустріти річницю Незалежності України біля унікальної черкаської споруди

Перші години найбільшого державного свята – Дня Незалежності – міська влада пропонує відзначити біля однієї з найунікальніших споруд Черкас та всієї України – гіперболоїдної вежі Шухова, що знаходиться на території КП «Черкасиводоканал».

 

До свята вежу прикрасили національними кольорами, додатковою ілюмінацією та підсвіткою, яку урочисто увімкнуть опівночі. Потім усі присутні виконають Державний гімн України.

 

«День Незалежності – найголовніше свято країни, – переконаний міський голова Анатолій Бондаренко. – Шлях, який ми пройшли і проходимо до нашої самостійності – нелегкий і тернистий. Через те ми пропонуємо черкащанам відзначити цей день без зайвого пафосу, гідно, з любов’ю до рідної держави і до рідного міста».

 

Для довідки:

 

Черка́ська гіперболо́їдна ве́жа (вежа Шухова) – одна з перших гіперболоїдних конструкцій інженера Володимира Шухова, збудована ще на початку XX століття в місті Черкаси.

 

На сьогоднішній день їй понад сто років. Башта є візитівкою не тільки комунального підприємства «Черкасиводоканал», а й усього міста.

 

Таких водонапірних веж в Україні залишилось лише шість. Нею цікавляться наукові установи світу, зокрема науковці з Німеччини, Швейцарії, Австрії.

 

«Гіперболоїд Шухова», без перебільшення, робить Черкаси особливим містом.

 

Дата та час проведення:

23 серпня 2016 року о 23.45 год.

 

Місце проведення:

Територія комунального підприємства «Черкасиводоканал», вул. Гетьмана Сагайдачного, 12.

 
 
 

Стрічка новин