Боротьба зі стихійною торгівлею вперлася у єдине рішення, – Лісничук

Боротьба зі стихійною торгівлею вперлася у єдине рішення, – Лісничук

У поліції запевняють, що продовжують боротьбу зі стихійною торгівлею в місті. Щодня, як і раніше, правоохоронці "прочісують" місця, де раніше активно збиралися незаконні торговці.


У цьому запевнив журналіста сайту "ІнфоМІСТ" начальник Патрульної поліції Черкас Вадим Лісничук.


– Близько двох тижнів тому була спільна нарада за участі представників влади, патрульної поліції, громадських організацій, ринків і говорили про те, що боротьба зі стихійною торгівлею вперлася у єдине рішення – рішення міського голови надати альтернативне місце для продавців. Боротьба зі стихійною торгівлею була поділена на етапи, за якими були закріплені відповідальні. Патрульна поліція виконувала свою місію із недопущення стихійної торгівлі, але направляла "стихійників" у міську раду, щоб їм там запропонували альтернативу, – зазначив Лісничук.


Він також додав, що силами правоохоронців вдалося звільнити від торговців ділянки в районі площі 700-річчя та вул. Сумгаїтської.

 

Водночас журналіст сайту "ІнфоМІСТ" звернув увагу на те, що до закладу швидкого харчування «Макдональдс» повернулися продавці-консультанти косметики, а також квіткарі. Разом із каталогами косметичних компаній на тротуарі знову з’явилися крем, туш і помада


– Вони (консультанти косметики, – ред.) там не продають, а надають консультації. Востаннє, коли я там був, вони просто спілкувалися і рекомендували людям той чи той товар. Але самого товару не було. Якщо він знову з’явився – ми перевіримо, – прокоментував ситуацію Лісничук. – "Мережовики", які торгують білизною, овочами і фруктами, не будуть цього робити в заборонених місцях. Що стосується квітів, то ми від початку з ними не надто активно боролися, оскільки їх зазвичай продають бабусі. Ми не можемо цього робити. 99% – закону і 1 % людяності. І цей один відсоток – над 99 % закону.


Правоохоронець також зазначив, що зараз патрульні більшу увагу звертають на місячник безпеки дорожнього руху, тож усі сили направляються саме на цю проблему.


– Але проблема стихійної торгівлі нікуди не поділася. Вона дещо відтерміновується, оскільки ми залежні від рішення міського голови щодо надання альтернативного місця продажу, – зазначив Лісничук.

 

 
 
 

Стрічка новин