У поліції розповіли, о котрій годині найбільш безпечно їздити черкаськими дорогами

У поліції розповіли, о котрій годині найбільш безпечно їздити черкаськими дорогами

Найбільш поширені у Черкасах дорожно-транспортні пригоди пов’язані із зіткненням транспортних засобів, наїздом на пішоходів та перешкоди. А найбільш аварійні дні тижня – це вівторок, четвер і субота.

 

Такими статистичними даними щодо аварійності в Черкасах із «Про все» поділився в.о. начальника сектору безпеки руху УПП Анатолій Милостян.

 

Серед найбільш характерних для Черкас видів аварій є насамперед зіткнення автомобілів, наїзди на пішоходів та на перешкоди. Причому, саме такі аварії найчастіше приводять до травмування людей та їх загибелі. Так, з 89 зареєстрованих на кінець липня ДТП, – 45 становлять зіткнення, 23 – наїзд на пішохода, 10 – наїзд на перешкоду. В їх результаті було травмовано 109 осіб, загинуло п’ятеро.

 

Далі в рейтингу аварій стоять наїзд на велосипедиста, падіння пасажира та перекидання транспортного засобу.

 

Головною причиною більшості аварій Анатолій Милостян називає перевищення швидкості – 23, порушення правил маневрування – 22, порушення правил проїзду перехресть – 22.

 

– Як не дивно, але перебування за кермом у нетверезому стані призвело лише до восьми ДТП із зареєстрованих, – зазначає поліцейський. – Далі вже слідують такі причини: виїзд на зустрічну смугу, порушення переїзду пішохідних переходів, недотримання дистанції, перехід у невстановленому місці.

 

За словами патрульного, також ведеться статистика аварійності з розподілом на години доби та по дням тижня. Зокрема, з початку року по липень не зареєстровано жодного ДТП в період з 5 до 7 годин ранку. Більшість аварій трапилась в період з 13 до 14 год. дня. Далі вже цю сумну статистику між собою рівномірно розподілили проміжки часу з 9 до 11 ранку та з 16 до 18 год. вечора.

 

Найбільш аварійними офіцер називає вівторок, четвер та суботу. Саме в ці дні зафіксовано найбільшу кількість ДТП, у т.ч. і тих, що призвели до загибелі людей.

 

 
 
 

Стрічка новин