Студенти ЧДТУ отримають можливісь міжнародного стажування

Студенти ЧДТУ отримають можливісь міжнародного стажування

До країн ЄС черкаські студенти поїдуть у рамках кількох масштабних проектів, які впроваджує ЧДТУ.


Повідомляє “Прочерк”.


“Передовсім, група студентів протягом одного семестру навчатиметься в університетах Норвегії – у рамках Норвезько-Євразійського проекту «Water Harmony Project», – зазначає начальник відділу міжнародних зв’язків ЧДТУ Дмитро Тележинський. – Проект, у якому беруть участь університети Норвегії, Німеччини, Польщі, Китаю, Шрі-Ланки та України, передбачає міжнародні обміни студентами: таким чином, поки наші магістри навчатимуться у Норвегії, ми прийматимемо групу норвезьких студентів. Проект передбачає гармонізацію навчальних планів університетів України, Білорусії, Казахстану, Таджикистану і Норвегії у напрямку підготовки спеціалістів з очищення природної води, очистки промислових та побутових стічних вод. Таким чином, на кафедрі хімії та водоочищення ЧДТУ, цьогоріч було відкрито нову перспективну спеціалізацію – з водопідготовки. Ця кафедра реалізує ще один проект, пов’язаний із якістю води, який фінансує Міністерство закордонних справ Норвегії. У рамках цих двох проектів, наші магістри, аспіранти і викладачі мають можливість вивчати технології водоочищення у Норвегії, Польщі, Німеччині, Китаї, Шрі-Ланці, а також проводити спільні наукові дослідження разом із норвезькими вченими.


У цьому році наші студенти, за рахунок гранту ЄС, уже поїхали на навчання до Варненського університету менеджменту (Болгарія) – а у нас оголошено новий конкурс, на отримання гранту від Шауляйського університету (Литва). Двостороння угода, укладена в рамках проекту «Еразмус+», який також реалізує ЧДТУ, дає можливість навчатися у найбільшому виші Північної Литви протягом одного семестру для студентів факультету економіки та управління, інформаційних технологій і систем, факультету електронних технологій.


Із цього року у ЧДТУ починає діяти також програма отримання подвійного диплому – спільно із одним із найбільших вишів Польщі – польським державним університетом Люблінська політехніка. Магістерська програма цього вишу передбачає два роки навчання – але наші магістри зможуть навчатися лише один рік – їм буде зараховано дисципліни, здані після першого року навчання у ЧДТУ. Першу спробу було зроблено торік – для студентів будівельного факультету, цьогоріч же таку можливість розширено практично для всіх студентів ЧДТУ.

 

Фото admission.udau.edu.ua

 

 
 
 

Стрічка новин