У Черкасах буде пам’ятник Ігорю Момоту

У Черкасах буде пам’ятник Ігорю Момоту

Пам’ятник загиблому герою АТО Ігорю Момоту – начальнику Навчального центру Держприкордонслужби (селище Оршанець під Черкасами) встановлять в обласному центрі.

 

Про це під час сьогоднішньої селекторної наради в ОДА повідомив начальник управління культури та взаємозв’язків і громадськістю облдержадміністрації Олег Островський.

 

Пам’ятник, над яким працює черкаський скульптор Іван Фізер, планується встановити 23 серпня, у День Державного Прапора України, на площі Слави поблизу Свято-Троїцького собору.

 

Напередодні черкаський журналіст і радник голови ОДА Андрій Кравець, який побував у художній майстерні, написав у «Фейсбуці» про свої враження від майбутнього пам’ятника.

 

«Скульптор дуже вдало "піймав образ" – допомогло хороше фото, зроблене свого часу в Амвросіївці на Донбасі Ігорем Єфімовим (черкаським фотожурналістом, – ред.). Символічно, що глина для ескізу привезена теж з Донбасу – з Часового Яру під Слов'янськом...»

 

Генерал-майор Ігор Момот загинув рівно два роки тому, 11 липня 2014 року в Луганській області в районі пункту пропуску державного кордону «Довжанський» під час обстрілу з установки «Град» позицій українських прикордонників. Іменем Ігоря Федоровича названо вулиці в Черкасах, Харкові, Ізмаїлі та селі Руська Поляна поблизу Черкас. 7 жовтня 2014 року Указом Президента України Петра Порошенка Навчальному центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України присвоєно ім'я генерал-майора Ігоря Момота. У черкаській школі № 26 на честь героя-прикордонника відкрито пам'ятний музей і меморіальну табличку.

 
 
 

Стрічка новин