Черкащина – у хвості з виконання закону «Про відкритість використання публічних коштів»

Черкащина – у хвості з виконання закону «Про відкритість використання публічних коштів»

Черкаська область стала одним з аудтсайдерів в Україні у реєстрації розпорядників публічних коштів на порталі e-data.gov.ua. Про це свідчать дані Центру «Ейдос». Станом на квітень лише 29% розпорядників або 755 відомств та підприємств вже зареєструвалися на порталі відповідно до вимоги закону «Про відкритість використання публічних коштів».

 

Всього свої кабінети на порталі зареєструвало 27 627 розпорядників або 36% від їх загальної кількості. В лідерах опинилися Тернопільська (55%), Львівська (49%) та Одеська (47%) області, серед аутсайдерів – окуповані АР Крим (10%), Донецька (20%) та Луганська (23%) області, а також Закарпатська (24%), Івано-Франківська (27%) та Черкаська(29%) області.

 

Відповідно до Адміністративного кодексу України, чиновники, які не розмістили обов’язкову для оприлюднення інформацію можуть бути покарані на суму від 17 до 34 тис. грн. На Черкащині, як показують дані, таких є принаймні 1 885 чоловік.

 

Нагадаємо, портал e-data.gov.ua публікує комплексну інформацію щодо використання усіх публічних коштів. Наразі на ньому можна переглянути усі витрати, здійснені державними або комунальними підприємствами, місцевими бюджетами тощо. Після реєстрації розпорядників коштів, на порталі можна буде побачити також договори, акти виконаних робіт та іншу деталізовану фінансову інформацію про усі витрати.

 

Центр Політичних Студій та Аналітики (Центр) – це ресурсно-аналітична організація, заснована у 2007 році з метою об’єднання зусиль громадськості задля розбудови в Україні громадянського суспільства, демократичних інститутів та дієвого місцевого самоврядування.

 

Місія Центру – побудова системи взаємної відповідальності між органами влади та громадянами України.

 

В своїй діяльності Центр використовує клієнтоорієнтований підхід. Свої активності ми спрямовуємо на дві основні цільові групи: органи влади та громадяни й громади.

 
 
 

Стрічка новин