На черкаський Палац одружень встановили художню підсвітку

На черкаський Палац одружень встановили художню підсвітку

Художню підсвітку встановили на фасаді Палацу одружень у Черкасах. Налагоджувала освітлення полтавська фірма. Нині архітектурну пам’ятку Черкас декорували близько тридцятьма металогалогеновими прожекторами європейського виробництва.

– Для оздоблення ми обрали прямокутні ліхтарі "теплого" жовтого та білого кольорів, – говорить начальник відділу дизайну міського середовища та реклами управління планування та архітектури мерії Оксана Поліщук. –

Головний акцент у підсвітці будівлі був зроблений на виділенні нерівностей, зокрема, колон, барельєфу та ліпнини. Особливу увагу ми також звернули на головний вхід у Палац одружень, біля якого на ліхтарях додатково встановили ще дві лампи. Освітлення вже виставили під потрібним кутом. Кожна лампа споживає по 70 Ват і може пропрацювати до 12 тисяч годин. Що ж до реставрації будівлі в цілому, то нині закінчують ремонтувати балкон. Незабаром усі роботи завершаться. Нагадаємо, у Черкасах значна частина будівель, які є пам’ятками архітектури, має художнє освітлення. Це споруда, в якій розташований ресторан "Ботічеллі", будівля "Черкасиміськбуду" (музей Кобзаря), приміщення Черкаської обласної ради (навпроти співочого фонтану з боку вулиці Хрещатик), будівля музичного училища. У планах мерії, за наявності коштів, освітити ще одну історичну будівлю (приміщення міської СЕС) та декорувати освітленням Пагорб Слави.

08.04.2014
 
 
 

Стрічка новин