Люди готові вийти на мітинг під стіни мерії, якщо пенсіонера оштрафують за ремонт дороги

Люди готові вийти на мітинг під стіни мерії, якщо пенсіонера оштрафують за ремонт дороги

У Черкасах муніципальна інспекція хоче оштрафувати пенсіонера за ремонт розбитої вулиці. Майже всю свою пенсію чоловік витратив, щоб засипати величезну яму у своєму провулку. Тепер ще пенсію має віддати на штраф.


В одному із черкаських провулків лише 6 будинків. Та ям на дорозі, більше ніж жителів. Григорій Миколайович каже: живуть тут переважно пенсіонери.


А через розбиту дорогу сюди навіть "швидка" відмовляється приїздити.


– Ось це яма. Це ми власноруч засипали. Тут ніхто не робить. Ви ж бачите, калюжі стоять, – каже пенсіонер.


Жителі провулку вже давно скаржаться у міськвиконком, щоб той відремонтував дорогу. Підписів назбирали. Та на жодну скаргу так і не відповіли. Тому люди вирішили самотужки зробити ремонт.


– Хто, як може, так і робить. На цій зробили так, на другій ділянці доводиться робити асфальтну ділянку своїми коштами", – пояснює житель Черкас Олег Орел.


На ділянці перед своїм будинком Григорій Миколайович теж вирішив засипати яму. Вона була мало не півметра завглибшки.


– Це галька, цегла і зверху пісок. Ось тут машина піску була протягом дня, я її і розкидав, – каже чоловік.


Сусіди такий ремонт підтримали. Але от муніципальній інспекції ініціатива пенсіонера не сподобалась. Чоловіка чекає штраф майже у 1,5 тисячі гривень за те, що "розкидав будівельне сміття на дорозі".


У департаменті інспектування таке рішення вважають цілком законним. Вони відреагували на заяву однієї з жительок провулку. Та поскаржилась, що сусід, мовляв, розкидав на вулиці будівельне сміття. Вулиця на балансі міськради, і робити таке не можна.


– В ямі воно чи не в ямі, то вже питання ЖКХ, чому вони належним чином не виконують свої обов'язки і не кладуть там асфальт. То вже не мої повноваження. Повноваження інспекції, щоб на дорозі не було сміття. Ми виїхали, на дорозі сміття, ми склали протокол, – пояснює директор департаменту інспектування Черкаського міськвиконкому Олександр Давиденко.


Така реакція інспекції обурила весь провулок. Якщо пенсіонерові таки присудять штраф, люди готові вийти на мітинг під стіни мерії.


Деталі дивіться в сюжеті програмі "Подробности" на "Інтері".


Підготував: Маріам КАЗАРЯН
Джерело: Подробности

18.04.2016
Общество
 
 
 

Стрічка новин