Слідство встановило скільки підприємливі чиновники переплатили за придбання квартир АТОвцям

Слідство встановило скільки підприємливі чиновники переплатили за придбання квартир АТОвцям

Тема придбання квартир сімям загиблим та скаліченим учасникам АТО по завищеній ціні не залишилася поза увагою правоохоронців. В ході слідства встановлено переплату у сумі 4,56 млн. грн.

 

Службові особи Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської обласної державної адміністрації за попередньою змовою із представниками ТОВ «Кварц-2000» заволоділи коштами у сумі 4,56 млн грн. Про це свідчить ухвала Придніпровського районного суду м. Черкаси від 4 лютого, - повідомляють Наші Гроші.

 

Нагадаємо, департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської ОДА у вересні-грудні 2015 року купив у ТОВ «Кварц- 2000» 16 квартир загальною вартістю 12,74 млн грн у будинку за адресою: м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 97. За даними слідства, чиновники купили квартири за завищеними цінами, заволодівши коштами у сумі 4,56 млн грн.

 

Купуючи квартири по завищеній ціні Олександр Криворучко виконував вказівку губернатора Юрія Ткаченка (про це директор департаменту заявив після скандалу який розгорівся з придбанням квартир)

 

Як вже повідомляло наше видання квартири купувалися по завищеній ціні при цьому в ході закупівель вартість квартир зростала.

 

В процесі укладання договорів на придбання 16 квартир у ТОВ «Кварц-2000» вартість квадратних метрів зростала. Якщо за першими укладеними договорами у двокімнатних квартирах ціна одного квадратного метру складала 12925 грн. То вже менше ніж за місяць ціна зросла до 13750 за квадратний метр.

 

В той же час депутат Черкаської міської ради Ярослав Нищик заявив про завищені ціна на квартири посилаючись на актуальні на час укладення договорів ціни агенств нерухомості які коливалися від 8800 до 9400 грн. за кв. метр у цьому ж будинку.

 

Суд надав слідчим дозвіл на вилучення документів ТОВ «Кварц- 2000», а також ПП «Ажіо» і ТОВ «Контакт-Сервіс», які проводили оцінку вартості квартир.

 

Кінцевим бенефеціаром ТОВ «Кварц-2000» є дружина колишнього депутата Черкаської обласної ради від партії регіонів Василя Плетіня, Надія Плетінь.

 

Натомість директор департаменту цивільного захисту та оборони Черкаської ОДА Олександр Криворучко запевняв що квартири по завищеній ціні купили "в рамках закону", очевидно, що йому і доведеться відповідати за розтрату дежравних коштів в разі обвинувального вироку.

Олександр Безпрозваний

 
 
 

Стрічка новин