Рятувальники просять черкащан не виходити на тонкий лід

Рятувальники просять черкащан не виходити на тонкий лід

У зв’язку з погодними умовами, що склалися на території міста Черкаси, підвищення температури повітря, опадів у вигляді дощу та посилення вітру, на річці Дніпро почалось інтенсивне руйнування льодового покриву, спостерігається утворення великих промивин та дрейфування криги. Біля берегів, де зберігся лід, він покритий водою та втратив свою міцність і тому є небезпечний.

 

Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба звертається до жителів та гостей міста з проханням не виходити на небезпечний лід. Оскільки перебування на такому льоду несе загрозу життю та здоров’ю громадян.

 

Як розповів директор КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» Сергій Микитченко, їхня служба патрулює берегову смугу м. Черкаси та попереджає про небезпеку перебування на льоду, проводячи роз’яснювальні бесіди та вручення пам’яток. Також організовано пересувний рятувальний пост в місцях скупчення рибалок для оперативного реагування на надзвичайні події на воді.

 

У разі виникнення надзвичайної події на водних об’єктах м. Черкаси, негайно телефонуйте до чергового «Оперативна служба» Черкаської міської ради: 1505, 050-464-60-60, КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба»: 65-12-77, 050-464-03-33 або – 101.

 

Правила поводження у разі надзвичайної ситуації та правила надання першої допомоги можна прочитати тут.

12.02.2016
Происшествия
 
 
 

Стрічка новин