Рибінспектори побили активіста, який ловив браконьєрів

Рибінспектори побили активіста, який ловив браконьєрів

Тілесні ушкодження середньої тяжкості отримав громадський інспектор Олег Кубишко. На лікарняне ліжко чоловіка вклали рибінспектори за те, що той ловив "своїх" браконьєрів.


Про це на своїй сторінці у "Фейсбук" повідомила екологічний активіст Людмила Ткаченко.


"Зі слів постраждалого, він 2 лютого 2016 року на території Липівського заказника, відомого як "Чорна яма" затримав браконьєрів та склав протокол про адміністративне правопорушення. Для подальшого розгляду справи він зателефонував до інспекції та повідомив про факт затримання браконьєрів. До нього на місце приїхали начальник відділу інспекції Євген Вовк та головні спеціалісти Назар Рибка та Іван Ткаченко.


Прибувши на місце події, працівники інспекції вимагали від громадського інспектора знищити протокол та відпустити браконьєрів. Розгорілась сварка. Для улагодження конфлікту прибув в.о. начальника Черкасирибоохорони Поліщук С.А. та виступив у підтримку браконьєрів, мотивуючи тим, що це його люди", – повідомляє Людмила Ткаченко.


За її словами, через два дні працівники інспекції Євген Вовк та Назар Рибка нанесли візит громадському інспектору.


"Їхня бесіда складалась з погроз та вимог не чіпати браконьєрів, та і взагалі забути про боротьбу з браконьєрством. Відчувши незгоду, Назар Рибка наніс удари по обличчю та завдав тілесні ушкодження Олегу. В нього переламана щелепа, ніс, а також струс мозку.


Побитого чоловіка працівники інспекції покинули на дорозі, посадивши на лавку, де його й побачили сусіди", – пише екоактивіст.


Людмила Ткаченко також вказує, що це вже третій випадок, коли працівники інспекції задіяні у кримінальних подіях. Вона звернулася до головного прокурора області Сергія Овчаренка та в. о. начальника головного управління Національної поліції на Черкащині Владислава Пустовара з проханням вжити заходів, щоб винні понесли відповідальність.


Підготував: Маріам КАЗАРЯН
Джерело: Прес-Центр

11.02.2016
Криминал
 
 
 

Стрічка новин