Народний університет відкрили в Черкасах

Народний університет відкрили в Черкасах

Розпочалася робота Народного університету 9 лютого з лекції професора кафедри загальної педагогіки і психології ЧНУ Тимофія Десятова «Безперервна освіта – веління часу» в Центральній міській бібліотеці ім. Лесі Українки, де були присутні понад півсотні черкащан, які долучилися до програми «Освіта впродовж усього життя – шлях до розвитку громади». Про це повідомляє Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.


Навчатися в такому університеті можуть усі охочі. В першу чергу — люди поважного віку, які здобуватимуть певні знання в галузі сучасних технологій: як працювати з комп’ютером, або як користуватися мобільним телефоном. Але головний напрямок буде стосуватися громадянських прав та обов’язків.


Навчання доступне від школярів до пенсіонерів і відбуватиметься на безоплатній основі.


Загалом, на першій лекції відбулося знайомство з майбутніми студентами та визначення пріоритетів їхнього навчання, адже кожен має змогу вибирати відповідний напрямок згідно своїх уподобань.


Програма передбачає наступні напрямки навчання: громадянські права та обов’язки громади міста Черкаси; психологія та конфліктологія; маркетингове управління соціумом; комп’ютерна грамотність; прикладне програмування; фізика та цікава астрономія; екологія; всесвітня історія; історія мистецтва; релігієзнавство; фотомистецтво; іноземні мови.


Більшість з цих напрямків представили викладачі, які розповіли про особливості свого курсу та теми, які найбільш зацікавлять майбутніх студентів. Деякі викладачі наголошували, що подача інформації буде не лише лекція, а й у формі бесіди.


Заняття проходитимуть щосереди та щочетверга: з 15.00 до 16.15 теоретичний курс, а після практичні – комп’ютерна грамотність, прикладне програмування та вивчення мов.


На лютий заплановані лекції з фізики та астрономії й екології, а затим плануватимуть відповідно затребуваності.


Учасникам програми, які успішно завершили курс навчання, видається сертифікат.


Тривалість навчального процесу: 1 рік (два семестри).


Тож, всіх зацікавлених просимо звертатись за адресою: м. Черкаси, вул. Хрещатик 200, Центральна міська бібліотека ім. Лесі Українки.


Запис за телефоном:+38 0472 45 91 87; +38 096 0472 634.


Проект «Освіта впродовж усього життя – шлях до розвитку громади» реалізується за сприяння Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради та обласної громадської організації «Академія наукових технологій» спільно з Навчально-науковим інститутом педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Черкаською філією національного університету «Одеська юридична академія», Черкаською центральною міською бібліотекою ім. Лесі Українки.

10.02.2016
Образование
 
 
 

Стрічка новин