70 відсотків українців хочуть у Євросоюз – опитування

70 відсотків українців хочуть у Євросоюз – опитування

Згідно з опитуванням, більшість українців підтримують долучення до Євросоюзу

 

70% жителів України проголосували б за долучення України до Європейського Союзу, якби голосування з цього питання проводилось у грудні 2015 року. Про це свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 4 грудня по 14 грудня 2015 року.


За даними опитування, 53% жителів України проголосували б «за», 23% – проти, і решта 24% – не визначилися або не брали би участі у голосуванні.

 

У КМІС наголошують, що якби ті, хто не визначився, не прийшли б на референдум щодо долучення до ЄС, участь у ньому взяли би 76% тих, хто має право голосу. Подані голоси розподілилися так: за долучення до ЄС – 70%, проти – 30%.

 

Найєвропейськіші настрої традиційно в західних областях України – там «за» проголосували би 78%, у Центрі – 58%, на Півдні – 41%, а на Сході – 29%.

 

Водночас ідея долучення України до Митного союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном знайшла підтримки мешканців України. Якби референдум з цього питання проводився у грудні 2015 року, за долучення до МС проголосували б% 17% українців, проти – 57%, 26% – не визначилися або не брали б участі у референдумі.

 

У західних та центральних областях за долучення України до Митного союзу у грудні 2015 року були готові проголосувати лише 5%, на Півдні – 29%, на Сході – 33%.

 
 
 

Стрічка новин