Одарич: документ про угоду в редакції Бондаренка дещо відрізняється від депутатського варіанту

Одарич: документ про угоду в редакції Бондаренка дещо відрізняється від депутатського варіанту

Кілька слів про історію підготовки проекту угоди про співпрацю між міським головою Черкас та депутатами написав у «Фейсбуці» колишній міський голова Сергій Одарич.

 

« Проект готувався депутатами чотирьох фракцій - Партії вільних демократів, Черкащан, Укропу і Самопомочі як програма спільних дій у міській раді поточного скликання. Кілька днів тому був переданий Бондаренку як документ, на підставі якого можлива співпраця. Але редакція міського голови дещо відрізняється від нашої позиції», – зазначив Сергій Одарич і далі уточнив, що саме змінено:

 

«Зокрема, з проекту ВИЛУЧЕНО:

 

- «термомодернізація (утеплення) не менше 6 шкіл та 10 дитячих садків щороку»: Ми вважаємо, що маємо брати на себе конкретні зобов’язання за цю каденцію ПОВНІСТЮ утеплити всі освітні заклади;

 

- «створення Міжшкільного виробничого комбінату для старшокласників у співпраці із промисловими підприємствами міста»: Сьогодні промисловим підприємствам міста катастрофічно не вистачає працівників. Тому МВК міг би стати дуже важливим чинником професійної орієнтації молоді. Хоча можу погодитися з тим, що цей пункт можна вилучити. Він закладався ще минулого року, а з 2016 місту передали 6 професійно-технічних навчальних закладів. Можемо використовувати тепер цей інструмент.

 

- «виділення коштів з міського бюджету на заходи з енергозбереження лише за наявності або при встановленні засобів обліку та автоматичного регулювання споживання енергії»: На моє переконання - дуже важливий пункт. Минулого року депутати міської ради витратили на енергоефективні заходи лише в освітній сфері понад 25 млн грн. Вже цього року місто могло б заощадити 5 млн грн. Але через те, що заміна вікон чи утеплення фасадів не супроводжувалось встановленням автоматичного регулювання (а іноді - навіть встановленням лічильника), місто не заощадить ЖОДНОЇ КОПІЙКИ! На одну школу зробимо менше через своє нехлюйство.

 

- «проведення торгів на всі бюджетні закупівлі на суму вище 1 000 гривень»: Теж принципова позиція. Сьогодні правоохоронці розслідують кілька кримінальних справ щодо розкрадання бюджетних коштів при укладанні угод без тендерів за завищеними цінами (іноді - в десятки разів!). Використання системи електронних закупівель дозволяє торги проводити буквально за два-три дні. А це - десятки мільйонів гривень економії для міського бюджету.

 

- «всі завдання на проектування нових та реконструкцію (капітальний ремонт) існуючих об’єктів, очікуваною вартістю понад 500 000 грн, погоджуються виконавчим комітетом; - проекти, що виконані за цими завданнями, затверджуються виконавчим комітетом» Важливий пункт. Нині проекти замовляють і затверджують директори департаментів.

 

До чого це часом призводить - покажу на прикладі реконструкції вулиці Сурікова.

 

Минулого року директор департаменту ЖКГ пан Наумчук замовив і затвердив проект реконструкції вулиці Сурікова, який передбачає будівництво підземної дощової каналізації. Тобто, ми будемо збирати всю дощову воду від самих Хуторів, транспортувати її через усе місто і скидати в Дніпро. Моя пропозиція передбачити вздовж вулиці три дренажних колодязі була проігнорована. До чого це призвело:

 

1. Здорожчання проекту на понад 10 млн грн;

 

2. Майбутнє зростання щорічних видатків з міського бюджету на десятки тисяч гривень для обслуговування і чистки каналізаційних колекторів і дощеприймачів.

 

3. Збільшення рівня забрудненості річки Дніпро.

 

4. Мільйонів гривень майбутніх видатків на будівництво додаткових потужностей очистки дощових вод перед скиданням в Дніпро.

 

Інтерес Наумчука зрозумілий - передбачити побільше прихованих робіт, які важко проконтролювати. А от виконком такий проект навряд чи «пропустив» би.

 

- «на аукціони виставляються земельні ділянки лише при наявності містобудівних умов і обмежень»: Теж важливо. Особа на аукціоні купує землю або право оренди землі. Розраховує, що там вона побудує певний об"єкт. Звертається за погодженням, а виконком відмовляє, бо бачить там щось інше. Тому на аукціон має виставлятися земля з абсолютно чітко визначеним призначенням. Переможець аукціона має заплатити гроші і більше нікуди ні за чим не бігати.

 

Ось такі відмінності між нашим баченням і пропозиціями Бондаренка. Сподіваюсь, міський голова прислухається до наших аргументів», – зауважив Сергій Одарич.

 
 
 

Стрічка новин