Водіїв попереджають про погіршення погодних умов

Водіїв попереджають про погіршення погодних умов

За інформацією Гідрометцентру України, на території держави, найближчими днями, очікується погіршення погодних умов.

 

Окрім опадів, відчутно похолодало, а отже водіям варто пам’ятати про особливості експлуатації транспортних засобів у зимовий період.

 

Вирушаючи в дорогу, перевірте технічний стан авто, зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів транспортних засобів, склоочисників, обігрівачів салону. Не забувайте про встановлення на своїх автомобілях шин з зимовим малюнком протектору, подбайте про запас палива.

 

Правоохоронці звертаються до водіїв з проханням за несприятливих погодних умов бути максимально уважними та обережними. Не перевищуйте швидкість, користуйтеся пасками безпеки та дотримуйтесь безпечної дистанції. Під час поїздок в умовах недостатньої видимості (сильні дощі, тумани тощо) рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

 

Під час різкого погіршення погодних умов, по можливості утримайтеся від поїздок на власному транспорті, особливо на далекі відстані. Якщо ж все ж таки виїхати вкрай необхідно, будьте особливо уважними та обережними за кермом.

 

Варто також відмовитися від ризикованих маневрувань, які при складних погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися – знижуйте швидкість поступово. А при зупинці обов’язково включайте аварійну світлову сигналізацію.

 
 
 

Стрічка новин