Черкаська СБУ роз’яснила правила подання “доносів” через інтернет

Черкаська СБУ роз’яснила правила подання “доносів” через інтернет

У зв’язку із внесенням змін до Закону України «Про звернення громадян», які набрали чинності 28 жовтня 2015 року, Управління звертає увагу мешканців м. Черкас та області на зміни, що стосуються розгляду електронного звернення чи електронної петиції.

 

stukachГромадяни мають право надіслати звернення на електронну поштову скриньку УСБУ в Черкаській області: usbu_chk@ssu.gov.ua, або зателефонувати на «лінію довіри»: (0472) 37-92-44, УСБУ в Черкаській області. В електронному зверненні має бути зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, суть порушеного питання, зауваження, заяви чи скарги. Також має бути вказано електронну поштову адресу, на яку заявнику можна надіслати відповідь, або повідомити про інші способи зв’язку з ним. Застосування цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.

 

Звернення, яке надходитиме за допомогою засобів телефонного зв’язку або через електронні поштові скриньки, розглядається у порядку, встановленому законодавством України та нормативно-правовими актами СБ України.

 

Звернення, що оформлене заявником без дотримання цих вимог, повертається йому без розгляду по суті з відповідними роз’ясненнями не пізніш ніж через 10 днів від дня його надходження.

 
 
 

Стрічка новин