Нацгвардійців навчатимуть військові інструктори зі США – Порошенко

Нацгвардійців навчатимуть військові інструктори зі США – Порошенко

На майбутніх міжнародних навчаннях в Яворові Львівської області національних гвардійців навчатимуть військові інструктори зі США.

 

Так сказав Президент України Петро Порошенко на церемонії вручення дипломів випускникам Харьковcкого національного університету Національної гвардії України, повідомляє «Укрінформ».

 

«Навчання розпочнуться в квітні, і для нас вони дуже важливі. Це означає інтеграцію в найбільшу оборонну структуру світу. Цьому передувала ретельна робота. Потрібно було переконати, що саме на українській землі найкращі фахівці повинні вчити вас, найкращих у світі воїнів», – зазначив Президент, звертаючись до випускників.

 

26 березня під час робочої поїздки до Харкова Президент Порошенко привітав із закінченням університету 207 лейтенантів-випускників. Дев’ятеро з них отримали золоті медалі, ще п’ятдесят – дипломи з відзнакою. Президент також вручив нагороди учасникам АТО.

 

Випуск пройшов на три місяці раніше звичайного, що пов’язано з проведенням мобілізації та призову.

 

13 березня Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

 

Харківський університет Нацгвардії (ще донедавна – Академія внутрішніх військ) заснований 1931 року. За цей час тут підготовлено 30 тисяч фахівців.

 

Джерело:   http://vgolos.com.ua/
1106
27.03.2015
 
 
 

Стрічка новин